Hondenschool

Bij HondEnHarmonie kan je een breed aanbod aan cursussen volgen. Ben je geïnteresseerd in meerdere cursussen of wil je graag het hele jaar door begeleiding hebben en inspiratie opdoen? Neem dan een jaarabonnement. Een abonnement is een jaar geldig vanaf het moment van afsluiten en geeft recht op 40 lessen. De onderwerpen van de lessen worden in overleg bepaald.

Onderwerpen

In en om het huis

Een hond in huis is gezellig maar kan, als de regels niet goed worden nageleefd, ook voor overlast zorgen. Stel duidelijke regels op en leer je hond deze op een vanzelfsprekende manier te volgen. Op een positieve manier, met oog voor zijn welzijn, houden we het gezellig samen.

De trainingen zijn voor honden van alle leeftijden, van pup tot senior. Elke leeftijd komt met zijn eigen uitdagingen en aandachtspunten.

Plezier met je dier

Omdat ‘plezier met je dier’ zo belangrijk is voor ons, hebben we een uitgebreid aanbod ‘plezier met je dier’ cursussen. Het versterkt de band met je hond en zorgt op een leuke manier voor quality time samen. Daarnaast geeft het je hond ook een goede uitlaatklep voor (overtollige) energie.

Hoopers, Treibbal, hersenkrakers, neuswerk, detectiewerk, scent-hurdle, escape stal, escape bos of estafette – er zit altijd wel iets tussen dat jullie past. Kom eens snuffelen en ontdek waar jullie talenten liggen.

Specifieke trainingen

Heb je een specifiek onderwerp waar je tegenaan loopt, of waar je graag begeleiding bij wil hebben? Ook dan kunnen we je zeker helpen. Denk aan meelopen naast de fiets, benchtraining of muilkorftraining.

Werkwijze

HondEnHarmonie werkt met vier verschillende methodes. Afhankelijk van wat het beste past bij de combinatie hond en begeleider wordt er voor en methode gekozen. Wij maken gebruik van:

  • Beloning (voer)
  • Clickertraining met clicker, clickerwoord of fluitje
  • Black box methode
  • Behaviour Adjustment Training (BAT)