Starten met Hoopers

Hoewel wij een Hoopers instructeur hebben bieden wij vooral hoopers voor beginnende honden aan.  We volgen de leidraad vanuit  de Hoopers levels (10) bij de opbouw.

Hoopers is geschikt voor veel honden vanaf een maand of 6. Individueel kijken we wel of de hond op 6 maanden lichamelijk en geestelijk voldoende groei heeft doorgemaakt of dat we adviseren nog even te wachten. Er wordt gewerkt met de tonnen, hoopers en soms ook met hekjes en tunnels. Er wordt enige denkwerk van de hond en zeker van de handler gevraagd maar het is wanneer er geen hoge snelheid wordt gevraagd geen lichamelijk intensieve sport.

Bedoeling is om de hond vanuit één punt door een parcours (zonder hoogtesprongen) te kunnen sturen met handgebaren en stem. Begeleider en hond vormen een team.

Voor het aanleren van het lopen van parcoursen wordt wel gebruik gemaakt van “chaining” voorwaarts en terug. Dus dan leer je gedeeltes van een parcours van voor naar achter; of van achter naar voren alvorens je het hele parcours gaat doen.

Wij adviseren eerst een paar levels te halen alvorens deel te nemen aan wedstrijden.