Beloning (voer)

Wij geloven in het op het juiste moment belonen van de hond. Het exacte moment om de hond te laten weten dat er iets goeds is gedaan wordt hiervoor bepaald door een op het juiste moment gegeven click (woord) waarna de hond de beloning krijgt.

Een beloning is dat wat je hond als een beloning ervaart.

Een blije – tevreden handler staat bij de meeste honden op één maar een goede tweede is vaak de voerbeloning. Meestal is de voerbeloning niet hetzelfde voer als de maaltijd. Andere honden doe je een plezier door met ze te gaan spelen of ze hun eigen lievelingsspeeltje aan te bieden.

Wij vragen alle honden-begeleiders om te achterhalen wat hun hond als beloning ervaart zodat voor het werk wat de hond verricht ook een passende beloning kan worden aangeboden!

Het is verstandig te beseffen dat de hond tijdens training een grotere water behoefte kan hebben.

Stoppen als iets goed gaat is een nog niet hier genoemde beloning voor de hond. Op tijd de training of de oefening beëindigen brengt vaak beter resultaat dan doorgaan met vermoeidheid, frustratie of overbelasting.  Als laatste benadrukken wij het belang van rust na de training. Natuurlijk moet uw hond uitgelaten worden maar het verwerken van het geleerde; kan niet als er na de training weer een energie vragende activiteit moet worden gedaan.