Onze werkwijze


Elk mens en elke hond is welkom mits de bereidheid er is om de hond te leren lezen en positief te trainen.  Voor honden met serieuze gedragsproblemen zullen we wellicht doorsturen naar een gecertificeerde gedragsdeskundige. We trainen met kleine groepen (maximaal 6 honden maar we zullen ook kijken of de groep niet alsnog te groot of onrustig is voor uw hond.)

We belonen met door uzelf meegebracht beloningsvoer en het door uzelf meegebrachte lievelingsspeeltje van uw hond en het is tijdens de eerste trainingen prettig als u een eigen kleedje meebrengt waar de hond tussen de oefeningen door op kan liggen. Kinderen jonger dan 12 jaar zijn welkom onder begeleiding van hun ouders. De ouder werkt met de hond en soms zijn er oefeningen waarbij we het kind erbij betrekken. Wij adviseren niet om tijdens de training met het hele gezin aanwezig te zijn omdat dit voor een hond veel afleiding geeft en de uiteindelijke begeleider van de hond zich vaak ook niet voor de volle 100% kan richten op de hond. Toch kan het zinnig zijn in overleg tijdens vervolglessen de gezinsleden te betrekken bij de training dus houden wij graag overleg hierover.

Omdat we geen voorstander zijn van de slipketting of andere corrigerende lijnen/banden/tuigen willen we iedereen die meent niet zonder deze hulpmiddelen te kunnen, verzoeken telkens ook een normale halsband of tuig mee te brengen. Uw halsband of tuig moet in elk geval passend zijn en de bewegingen van de hond niet hinderen.