Over ons

Jeanine (1964) groeide op met honden. Ze volgde een opleiding Dierhouderij en beheerde 25 jaar lang met veel liefde, kunde en kennis een kinderboerderij in de Randstad. Na de kinderboerderij volgde een eigen bed&breakfast in Drenthe alwaar ook bedrijf PaardEnHarmonie gevestigd is. Doorlopend bouwde ze haar kennis verder uit door het volgen van cursussen, opleidingen en workshops op het gebied van dierenverzorging en training, met name paarden en honden.

Al doende ging ze zich afvragen of de geldende ‘normale’ manier van honden trainen wel goed voor zijn lichaam en brein was. Hoe motiveer je een hond? En waarom schreeuwen mensen tegen hun hond?

Zoekende naar een hondenschool die leuk is voor de hond kwam Jeanine de instructeursopleiding Kynotrain van Peter Beekman tegen. Naast het deelnemen aan de KK1 en KK2 cursus volgde zij vele korte cursussen en lezingen omtrent honden, hun gedrag, ziekten en gezondheid. De visie van Peter Beekman sprak haar aan en ze volgde de jaaropleiding tot Kynologisch Instructeur.

Stages bij Hondenschool Midden Drenthe in Beilen en Kynospirit in Sebaldeburen volgden.  Ook hier staan positief trainen en de begeleider van de hond op één.  Dit, en meer, maakt HondEnHarmonie het adres waar je terecht kan voor een breed scala aan hondentrainingen met een filosofie die gebaseerd is op hondvriendelijkheid en wederzijds respect.